Slaapoefentherapie Slaaptherapie SlaapprobleemKomt u moeilijk in slaap? Wordt u regelmatig wakker en piekert u veel in bed? Wordt u (te) vroeg wakker of staat u vermoeid op? U bent niet de enige. 20% tot 30% van de mensen in Nederland slaapt slecht.
Veel voorkomende problemen zijn inslaapproblemen, doorslaapproblemen, te vroeg wakker worden of verslaving aan slaapmedicatie. Iedereen slaapt wel eens slecht, maar als het aanhoud gaat het negatief werken op uw lichaam en geest.
Effect van slaapproblemen
Een aanhoudend slaapprobleem kan de volgende klachten geven:
– Vermoeidheid bij opstaan en in de loop van de dag
– Verslechterde concentratie/coördinatie
– Emotioneler/prikkelbaarder
– Vergeetachtigheid/hoofdpijn
– Verlaagd immuunsysteem
– Overgewicht
– Depressie / negatieve gedachten / angst
– Verergering van andere (al bestaande) klachten / pijn
– Verschillende bijwerkingen door slaapmedicatie
Daarnaast heeft u een verhoogde kans op:
– Diabetes (type II)
– Verhoogde kans hart- en vaatziekten
– Alzheimer
– Verschillende soorten kanker
– (Verkeers) Ongeval
Behandeling
Een slaapprobleem kan ontstaan en in stand gehouden worden door verschillende elementen. Bij Slaaptherapie wordt dit uitgebreid onderzocht en aangepakt. Centraal in de behandeling staan bewustwording, gedragsverandering en het doorbreken van de vicieuze cirkels.
Als slaaptherapeut ga ik samen met u aan de slag. Door middel van praktische tips en ontspanningsoefeningen verbetert uw slaapkwaliteit. U krijgt inzicht in oorzaken van uw slaapprobleem, u leert gezond slaapgedrag en hoe u het hoofd ‘uit’ kan zetten. Door Cognitieve Gedrag Therapie leert u weer positief of neutraal te denken en handelen. Zo krijgt u weer grip op uw slaap.
Meer informatie  over slaaptherapie kunt u vinden op www.slaapoefentherapie.nl