Oefentherapie Cesar
Oefentherapie Cesar richt zich op het behandelen van klachten aan spieren en gewrichten. 
Veel klachten ontstaan of verergeren doordat mensen een ongunstige houding aannemen of niet meer optimaal bewegen. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten kunnen mensen problemen krijgen aan het bewegingsapparaat.                                                                                                              Denk hierbij aan reuma, Oefentherapie Cesartherapie AnimeeParkinson of astma. De oefentherapeut analyseert en optimaliseert uw houdings- en bewegingspatronen en u leert hoe u verbeteringen kunt toepassen in uw dagelijks leven. Hierdoor kunnen uw klachten verdwijnen, verminderen of voorkomen worden. Tijdens de therapie wordt gekeken naar het gehele houdings- en bewegingsgedrag.
Het lichaam is een groot geheel en oorzaak en gevolgen van klachten zijn vaak niet beperkt tot uw klachtengebied.
 
Als u bijvoorbeeld zich flink heeft gestoten aan de voet loopt u, bewust of onbewust, anders om de voet te ontlasten. Zo krijgt de voet rust om te herstellen. Echter als de voet hersteld is en u nog steeds aangepast loopt, heeft dit een nadelig effect op uw lichaam. Een ander voorbeeld is als u ingespannen bezig bent op de computer u onbewust steeds meer gebogen naar het scherm gaat kijken. Hierdoor kunt u nek- en schouderklachten ontwikkelen.
 
Houdings- en bewegingspatronen
Liggen, zitten, staan, lopen, bukken en tillen. We bewegen de hele dag en meestal staan we er niet bewust bij stil. 
Iedereen heeft zijn eigen houding en manieren van bewegen. Hierbij sluipen soms gewoontes in die niet goed zijn voor het lichaam. Dan kunnen er klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld in de rug of nek.
Bij Oefentherapie Cesar worden uw ineffectieve gewoontes opgespoord. Voor de beste behandeling wordt er op uw persoonlijke klacht en wensen afgestemd.
 
Samenwerking tussen therapeut en cliënt
Tijdens de therapie werken therapeut en cliënt samen om de klachten structureel aan te pakken. U ervaart waarom bepaalde houdingen en bewegingen het beste op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens zoekt u samen naar de optimale houding en bewegingspatronen en maakt u zich deze eigen.
Om het geleerde u eigen te maken krijgt u tips en oefeningen om zowel tijdens als buiten de therapie zelf te oefenen en het toe te passen. Dit zorgt voor een goed en blijvend resultaat.
 
Aan huis behandelingen
Bent u (nog) niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen? Dan is het mogelijk om bij u aan huis behandeld te worden. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.